ΘΕΜΑ: Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2023-24:

Α΄ Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, πρόκειται να διοργανώσει Εκδήλωση για την παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο:

«Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2023-24».

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης & διαδικτυακά τον Απρίλιο 2024:

  1. Δια ζώσης: την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» και
  2. Διαδικτυακά: την Τρίτη 16, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Ημαθίας,
  3. Στη διά ζώσης εκδήλωση θα παρουσιαστούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους στα Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Επίσης, την Πέμπτη 11 θα υπάρχει ειδικό Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων με την παρουσίαση σχετικών  Προγραμμάτων και Δράσεων των Σχολείων, στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν και Σχολικές ομάδες από άλλες περιοχές της χώρας που υλοποιούν αντίστοιχα Προγράμματα και Δράσεις.

 

  1. Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) που υλοποιήθηκαν στις Σχολικές Μονάδες Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και Ημαθίας. Επίσης, προγραμματίζεται Διαδικτυακή Συνάντηση ομάδων Σχολικής Διαμεσολάβησης από τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η Εκδήλωση  στοχεύει στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, στη διάχυση των αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων  Σχολικών Δραστηριοτήτων και θα πραγματοποιηθεί χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των Σχολείων. Απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς), σε γονείς και την τοπική κοινωνία. Έτσι, η παρουσίαση των  προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων χρειάζεται να είναι σύντομη, χωρίς μακροσκελή παράθεση επιμέρους στοιχείων της εργασίας  και να γίνει με ευρηματικό, πρωτότυπο και εναλλακτικό τρόπο, ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον  με εικόνες, αφήγηση, δρώμενα, μουσική, τραγούδι ή οτιδήποτε άλλο κριθεί κατάλληλο.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Μαθητικής Δημιουργίας 2023-24 (διά ζώσης και διαδικτυακής) θα λειτουργήσει και Έκθεση Αφίσας και Έργων με σχετικά μηνύματα με τίτλο  «Σχολική Διαμεσολάβηση: Μαθαίνουμε να Ακούμε, να Συζητάμε, να Επιλύουμε…».  Η Έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του ομότιτλου Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας για τη Σχολική Διαμεσολάβηση (περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα).

Οι σχολικές Ομάδες Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στον σύνδεσμο:  https://forms.gle/JSkJ2SnP6KysbET68

Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Σούλα Πετρογιάννη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
Τηλέφωνο: 28310 57590
Κινητό: 6938470569
E-mail:perimb@dide.reth.sch.gr      kpetrogianni66@gmail.com

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ