Αγαπητοί  διευθυντές και διευθύντριες, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς,   

Μια νέα σχολική και διδακτική  χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει σε λίγες  μέρες ξανά, και  θα γεμίσει τις αυλές και τις αίθουσες  με παιδικά χαμόγελα και όνειρα! Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών θα πάρουμε τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά. Θα προσπαθήσουμε και φέτος  να καταστήσουμε τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή διαδικασία, πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα. Σχεδιάσετε και προετοιμάσετε στο πλαίσιο της σημερινής σας ολομέλειας στο Σύλλογο των Διδασκόντων ότι είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική διδακτική  χρονιά.

Η Πολιτεία  εμπιστεύεται  στα χέρια μας τα παιδιά της,  ό, τι πιο πολύτιμο,  ό,τι πιο αγνό και ωραίο για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, ιδανικά, αξίες. Εμείς, όλοι διοικητικοί και  εκπαιδευτικοί, θα είμαστε δίπλα σας και θα συνεχίσουμε με ζήλο και ευσυνειδησία να υποστηρίζουμε το έργο σας για να καθοδηγείται τα παιδιά στο δρόμο της αναζήτησης της γνώσης, στο φως.

Σας καλώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί, διεύθυνση, εκπαιδευτικοί και  γονείς για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!


Με ευχές για την έναρξη του νέου σχολικού και διδακτικού έτους 2022-2023

Ο Διευθυντής

Μανούσος  Ν . Μαραγκάκης